Blog


Τελευταία νέα!



Εκδόσεις!

Ανακαλύψτε εδώ τις εκδόσεις της Επίσημης Υπηρεσίας Εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα παιδιά!

Έκθεση εξωφύλλων comic

EU ComiCrossing: Έκθεση εξωφύλλων comic

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Κομοτηνής στο πλαίσιο προώθησης της πολυγλωσσίας και της εκμάθησης ξένων γλωσσών και με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, ξεκίνησε από τον Ιούλιο του 2008 το project “EU ComiCrossing”.

Το project αυτό, το οποίο συνεχώς εμπλουτίζεται, επιδιώκει να συγκεντρώσει εξώφυλλα comic όλων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία στην συνέχεια θα αξιοποιηθούν για την δημιουργία μιας έκθεσης συνοδευόμενη από ειδικά σχεδιασμένα φύλλα δραστηριοτήτων για την ανακάλυψη ομοιοτήτων και διαφορών μεταξύ των ευρωπαϊκών γλωσσών από τους μικρούς ή τους μεγάλους επισκέπτες της.

Φιλοδοξία του project είναι να φιλοξενηθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη σ’ ολόκληρη την Ευρώπη και να τύχει της προσοχής όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών σε μια προσπάθεια να προωθηθεί η πολυγλωσσία, η κατανόηση των γλωσσικών οικογενειών και η εκμάθηση ξένων γλωσσών.

Η επιτυχία του project αυτού οφείλεται στη συνεργασία με τις Αντιπροσωπείες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα κράτη-μέλη και κυρίως της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και με το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Europe Direct.

Μέχρι στιγμής το project “EU ComiCrossing” έχει:

- 123 εξώφυλλα πλαστικοποιημένα (99 σε μέγεθος Α4 και 24 σε μέγεθος Α3) από 22 κράτη-μέλη (με αλφαβητική σειρά: Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβενία, Σουηδία, Τσεχία, Φινλανδία)
- 27 κάρτες πλαστικοποιημένες με χαρακτηριστικά στοιχεία (παραδοσιακά φαγητά, ενδυμασία, εφευρέσεις κτλ.) καθώς και τον χαιρετισμό «Γεια σου» του κάθε κράτους-μέλους της Ε.Ε.
- 25 κάρτες πλαστικοποιημένες με τις γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης




  • Τελευταία νέα!

    Δείξε το ενδιαφέρον σου για την μάχη ενάντια στην κλιματική αλλαγή: Φύτεψε ένα δέντρο! Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί τους νεαρούς Ευρωπαίους να λάβουν μέρος στην πρωτοβουλία «Φύτεψε ένα δέντρο» και να δράσουν ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

    Ανακάλυψε περισσότερα για την πρωτοβουλία «Φύτεψε ένα δέντρο» εδώ!

    Βρες περισσότερες πληροφορίες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής εδώ!
  • Τελευταία νέα!

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτρέπει τους νέους να συμμετέχουν ενεργά σε πρωτοβουλίες για την υγεία τους!

    Γιατί; Διότι οι συνήθειες διαμορφώνονται σε μεγάλο βαθμό στην παιδική ηλικία και την εφηβεία. Η υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών σε μικρή ηλικία μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση χρόνιων ασθενειών αργότερα στη ζωή μας. Η καλή υγεία είναι ουσιαστικός παράγοντας για επιτυχημένη και παραγωγική ζωή.

    Ανακαλύψτε περισσότερα πατώντας εδώ.