Blog


Τελευταία νέα!



Εκδόσεις!

Ανακαλύψτε εδώ τις εκδόσεις της Επίσημης Υπηρεσίας Εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα παιδιά!

Έκθεση εξωφύλλων comic

Ευρωπαιχνιδούπολη

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Κομοτηνής θέλοντας να ενημερώσει τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων για την ιστορία της Ευρώπης και τον τρόπο λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχεδίασε και υλοποίησε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Ευρωπαιχνιδούπολη», αποτελούμενο από 3 μέρη.

Το πρόγραμμα αυτό είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες των μικρών μαθητών ηλικίας από 6-12 ετών και περιλαμβάνει 3 μέρη τα οποία έχουν σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο που να μην ξεπερνά την μια διδακτική ώρα.

Ταυτότητα εκπαιδευτικού προγράμματος:

Δράση: Ενημερωτικές επισκέψεις σε Δημοτικά σχολεία του Δήμου Κομοτηνής
Στόχοι: Ενημέρωση των παιδιών για την ιστορία της Ευρώπης και του ευρωπαϊκού οικοδομήματος
Υλικό: Υλικό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υλικό από το Διαδίκτυο Ένταξη στο πρόγραμμα διδασκαλίας: Αγωγή του πολίτη, τεχνολογία, μυθολογία, ιστορία, γεωγραφία, πληροφορική
Δεξιότητες: κριτική σκέψη, ικανότητα ανάλυσης, συνεργασία με άλλους, έρευνα, αυτοαξιολόγηση

Από τι αποτελείται το πρόγραμμα:

Πρώτο μέρος:
Σύντομη παρουσίαση της εθελοντικής ομάδας ώστε να γίνει κατανοητό από τα παιδιά ποιοι είμαστε, τι σημαίνει ο εθελοντισμός, τι ακριβώς είναι το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κομοτηνής.

Δεύτερο μέρος:
Προβολή παρουσίασης Power Point για την ιστορία της Ευρώπης ξεκινώντας από τις μυθολογικές παραδόσεις με τίτλο: "Η χώρα μου η Ευρώπη, ένα ταξίδι γνωριμίας...". Σύνδεση με τα ιστορικά γεγονότα και τα πρώτα βήματα (προσωπικότητες, συνθήκες-σταθμοί) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ειδική αναφορά στα Θεσμικά Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατεβάστε την παρουσίαση πατώντας εδώ.

Τρίτο μέρος:
Ενεργή συμμετοχή των παιδιών μέσα από το παιχνίδι. Επιδαπέδια παιχνίδια του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Κομοτηνής: «Ευρωγνώστες», «Ποιος είναι ποιος;», «Ευρωπαϊκή σκυταλοδρομία». Διανομή έντυπων εκδόσεων για την Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Ένωση: «Πάμε να ανακαλύψουμε την Ευρώπη!», «Ενότητα στην Πολυμορφία».


Επιπλέον, για όποιον μαθητή ή μαθήτρια επιθυμούσε να καταθέσει τις σκέψεις, τις ιδέες και τους προβληματισμούς του/της για την Ευρωπαϊκή Ένωση, είχε ετοιμαστεί ένα Λεύκωμα το οποίο συνόδευε τις ενημερωτικές επισκέψεις.



  • Τελευταία νέα!

    Δείξε το ενδιαφέρον σου για την μάχη ενάντια στην κλιματική αλλαγή: Φύτεψε ένα δέντρο! Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί τους νεαρούς Ευρωπαίους να λάβουν μέρος στην πρωτοβουλία «Φύτεψε ένα δέντρο» και να δράσουν ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

    Ανακάλυψε περισσότερα για την πρωτοβουλία «Φύτεψε ένα δέντρο» εδώ!

    Βρες περισσότερες πληροφορίες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής εδώ!
  • Τελευταία νέα!

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτρέπει τους νέους να συμμετέχουν ενεργά σε πρωτοβουλίες για την υγεία τους!

    Γιατί; Διότι οι συνήθειες διαμορφώνονται σε μεγάλο βαθμό στην παιδική ηλικία και την εφηβεία. Η υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών σε μικρή ηλικία μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση χρόνιων ασθενειών αργότερα στη ζωή μας. Η καλή υγεία είναι ουσιαστικός παράγοντας για επιτυχημένη και παραγωγική ζωή.

    Ανακαλύψτε περισσότερα πατώντας εδώ.