Blog


Τελευταία νέα!



Εκδόσεις!

Ανακαλύψτε εδώ τις εκδόσεις της Επίσημης Υπηρεσίας Εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα παιδιά!

Έκθεση εξωφύλλων comic

Επιδαπέδια παιχνίδια

Επιδαπέδια παιχνίδια του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης - Europe Direct Κομοτηνής

Επιδαπέδιο παιχνίδι: Ευρώλεξο

Το επιδαπέδιο παιχνίδι αποτελείται από:

- 2 κομμάτια μουσαμά . Στον κάθε μουσαμά απεικονίζεται 1 εκπρόσωπος από κάθε επίσημη γλώσσα της Ε.Ε που λέει 3 εκφράσεις (ευχαριστώ, σ'αγαπώ & ΝΑΙ )

- από 46x2 μικρές ταμπέλες με εκφράσεις στις 23 επίσημες γλώσσες της Ε.Ε.

Περιγραφή:

- ηλικία: 9-15 ετών

- όροι παιχνιδιού: χωρίζουμε τα παιδιά σε 2 ομάδες , με τον ίδιο αριθμο μελών.
Σε κάθε μαθητή δίνεται τουλάχιστον μια ταμπέλα στην οποία είναι γραμμένη 1 έκφραση (ευχαριστώ, σ'αγαπώ & ΝΑΙ), με την έναρξη του παιχνιδιού τα παιδιά ένα - ένα τοποθετούν τις ταμπέλες στη σωστή θέση (γλώσσα και έκφραση). Η ομάδα που έχει τοποθετήσει σωστά όλες τις ταμπέλες είναι η νικήτρια. Είναι χρήσιμο η κάθε ομάδα να εποπτεύεται από ένα συνοδό.

Χρήσιμο εργαλείο: είναι η έκδοση της Υπηρεσίας Επίσημων εκδόσεων της Ε.Ε με τίτλο: «οι ξένες γλώσσες ανοίγουν νέους ορίζοντες», που μπορεί να διανέμεται στα παιδιά μαζί με τις ταμπέλες.

Διαστάσεις: 6μ x 2μ (χ2)

Επιδαπέδιο παιχνίδι: Ποιος είναι ποιος


Περιγραφή:

- ηλικία: 8-15 αλλά μπορούμε να αλλάξουμε τις ερωτήσεις και να απευθύνεται και σε μικρότερα ή μεγαλύτερα παιδιά

- διάρκεια: 30-40 min

- όροι παιχνιδιού: χωρίζουμε τα παιδιά σε 2 ομάδες, κάθε ομάδα ρίχνει το ζάρι για να δούμε ποια ομάδα θα ξεκινήσει πρώτη. Εναλλάξ κάθε παιδί από την κάθε ομάδα προσπαθεί να αντιστοιχήσει την καρτέλα (που του δίνει ο εθελοντής) με κάποια συγκεκριμένα στοιχεία με την προσωπικότητα που υπάρχει αποτυπωμένη σε κάθε κράτος-μέλος. Νικήτρια είναι η ομάδα που θα καταφέρει να αντιστοιχήσει τις περισσότερες καρτέλες σωστά.

Διαστάσεις: 2,97 Χ 3,98 (Χ 2)

Επιδαπέδιο παιχνίδι: Ευρωγνώστες


Περιγραφή:

- ηλικία: 8-15 αλλά μπορούμε να αλλάξουμε τις ερωτήσεις και να απευθύνεται και σε μικρότερα ή μεγαλύτερα παιδιά

- διάρκεια: 20-25 min

- όροι παιχνιδιού: χωρίζουμε τα παιδιά σε 2 ομάδες, κάθε ομάδα ρίχνει το ζάρι για να δούμε ποια ομάδα θα ξεκινήσει πρώτη. Όταν το πιόνι μιας ομάδας βρεθεί σε κουτάκι που περιέχει τα αστεράκια σε μπλε φόντο, θα πρέπει να απαντήσει σε μια ερώτηση που θα γίνεται εκείνη τη στιγμή από τους εθελοντές και αφορά το ευρωπαϊκό οικοδόμημα (ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κράτη-μέλη της ΕΕ, ημερ/νιες σταθμούς, Θεσμικά Όργανα κτλ). Αν δεν δοθεί σωστή απάντηση από τα μέλη της ομάδας, αυτή η ομάδα χάνει τη σειρά της. Νικήτρια είναι η ομάδα που θα καταφέρει να φτάσει πρώτη στο κουτάκι με το μεγαλύτερο νούμερο (το τελευταίο).

- Παρατήρηση: μπορούν να γίνουν οποιεσδήποτε αλλαγές στο παιχνίδι αυτό, ώστε να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των συμμετεχόντων-παιδιών.

Διαστάσεις: 3,96 Χ 2,95


Επιδαπέδιο παιχνίδι: Σκυταλοδρομίες



Περιγραφή:

- ηλικία: 7-12

- διάρκεια: 15-20 min

- όροι παιχνιδιού: χωρίζουμε τα παιδιά σε 2 ομάδες, κάθε ομάδα ρίχνει το ζάρι για να δούμε ποια ομάδα θα ξεκινήσει πρώτη. Εναλλάξ κάθε παιδί από την κάθε ομάδα προσπαθεί να αντιστοιχήσει την καρτέλα με το όνομα της χώρας (που του δίνει ο εθελοντής) με την χώρα αυτή. Η κάθε χώρα έχει αποτυπωμένα χαρακτηριστικά γνωρίσματα όπως φαγητό, ρούχα, προϊόντα κλπ. Νικήτρια είναι η ομάδα που θα καταφέρει να αντιστοιχήσει τις περισσότερες καρτέλες σωστά.

Διαστάσεις: 11,10 Χ 1,35 (Χ 2)



Επιδαπέδιο παιχνίδι: Ο Βυθός


Περιγραφή:

- ηλικία: 8-15 αλλά μπορούμε να αλλάξουμε τις ερωτήσεις και να απευθύνεται και σε μικρότερα ή μεγαλύτερα παιδιά

- διάρκεια: 20-25 min

- όροι παιχνιδιού: χωρίζουμε τα παιδιά σε 2 ομάδες, κάθε ομάδα ρίχνει το ζάρι για να δούμε ποια ομάδα θα ξεκινήσει πρώτη. Όταν το πιόνι μιας ομάδας βρεθεί σε κουτάκι που περιέχει τα αστεράκια σε μπλε φόντο, θα πρέπει να απαντήσει σε μια ερώτηση που θα γίνεται εκείνη τη στιγμή από τους εθελοντές (για το περιβάλλον γενικότερα και ειδικότερα για την κλιματική αλλαγή, την ανακύκλωση, την βιοποικιλότητα). Αν δεν δοθεί σωστή απάντηση από τα μέλη της ομάδας, αυτή η ομάδα χάνει τη σειρά της. Νικήτρια είναι η ομάδα που θα καταφέρει να φτάσει πρώτη στο κουτάκι με το μεγαλύτερο νούμερο (το τελευταίο).

- Παρατήρηση: μπορούν να γίνουν οποιεσδήποτε αλλαγές στο παιχνίδι αυτό, ώστε να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των συμμετεχόντων-παιδιών.

Διαστάσεις: 2,80 Χ 1,40
Κατεβάστε τις ερωτήσεις του παιχνιδιού "Ο Βυθός" πατώντας εδώ.


Επιδαπέδιο παιχνίδι: Το πάζλ


Περιγραφή:

- ηλικία: 8-15 αλλά μπορούμε να αλλάξουμε τις ερωτήσεις και να απευθύνεται και σε μικρότερα ή μεγαλύτερα παιδιά

- διάρκεια: 25-30 min

- όροι παιχνιδιού: χωρίζουμε τα παιδιά σε 2 ομάδες, κάθε ομάδα ρίχνει το ζάρι για να δούμε ποια ομάδα θα ξεκινήσει πρώτη. Εναλλάξ τα παιδιά από την κάθε ομάδα προσπαθούν να απαντήσουν σωστά στην ερώτηση που τους γίνεται από τους εθελοντές (για το περιβάλλον γενικότερα και ειδικότερα για την κλιματική αλλαγή, την ανακύκλωση, την βιοποικιλότητα). Αν δοθεί σωστή απάντηση μετακινείται ένα κομμάτι του πάζλ και φανερώνεται το καθαρό περιβάλλον, η όμορφη φύση του ίδιου τοπίου που βρίσκεται από κάτω. Αν δεν δοθεί σωστή απάντηση από τα μέλη της ομάδας, αυτή η ομάδα χάνει τη σειρά της. Νικήτρια είναι η ομάδα που θα καταφέρει να βγάλει όλα τα κομμάτια του πάζλ ώστε να αποκαλύψει την καθαρή φύση.

Διαστάσεις: 1,45 Χ 1,95
  • Τελευταία νέα!

    Δείξε το ενδιαφέρον σου για την μάχη ενάντια στην κλιματική αλλαγή: Φύτεψε ένα δέντρο! Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί τους νεαρούς Ευρωπαίους να λάβουν μέρος στην πρωτοβουλία «Φύτεψε ένα δέντρο» και να δράσουν ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

    Ανακάλυψε περισσότερα για την πρωτοβουλία «Φύτεψε ένα δέντρο» εδώ!

    Βρες περισσότερες πληροφορίες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής εδώ!
  • Τελευταία νέα!

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτρέπει τους νέους να συμμετέχουν ενεργά σε πρωτοβουλίες για την υγεία τους!

    Γιατί; Διότι οι συνήθειες διαμορφώνονται σε μεγάλο βαθμό στην παιδική ηλικία και την εφηβεία. Η υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών σε μικρή ηλικία μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση χρόνιων ασθενειών αργότερα στη ζωή μας. Η καλή υγεία είναι ουσιαστικός παράγοντας για επιτυχημένη και παραγωγική ζωή.

    Ανακαλύψτε περισσότερα πατώντας εδώ.