Blog


Τελευταία νέα!



Εκδόσεις!

Ανακαλύψτε εδώ τις εκδόσεις της Επίσημης Υπηρεσίας Εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα παιδιά!

Έκθεση εξωφύλλων comic

Προώθηση της μαθησιακής κινητικότητας των Νέων

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε στις 8 Ιουλίου 2009 Πράσινη Βίβλο με τίτλο «Προώθηση της μαθησιακής κινητικότητας των Νέων», με σκοπό την έναρξη δημόσιας συζήτησης σχετικά με τον καλύτερο τρόπο προώθησης της δυνατότητας των νέων στην Ευρώπη να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους με τη μετάβασή τους στο εξωτερικό. Η παραμονή σε μια άλλη χώρα για σπουδές, μάθηση, απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας ή για εθελοντισμό αποτελεί έναν από τους κύριους τρόπους με τους οποίους οι νέοι μπορούν να ενισχύσουν την απασχολησιμότητά τους και την προσωπική τους εξέλιξη.
Η Πράσινη Βίβλος θέτει μια σειρά ερωτημάτων και αναζητεί ανάδραση σε θέματα, όπως:
- Πώς μπορούμε να πείσουμε περισσότερους νέους να μετακινηθούν στο εξωτερικό για την απόκτηση γνώσεων, δεξιοτήτων και εμπειριών;
- Ποια εμπόδια στην κινητικότητα πρέπει να ξεπεράσουμε;
- Πώς μπορούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι – η Επιτροπή, τα κράτη μέλη, οι περιφέρειες, τα ιδρύματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, οι ΜΚΟ – να ενώσουν τις προσπάθειές τους σε μια νέα σύμπραξη για την κινητικότητα;

Η περίοδος διαβούλευσης λήγει στις 15 Δεκεμβρίου 2009. Η Επιτροπή θα αξιολογήσει τις απαντήσεις που θα λάβει και στη συνέχεια θα υποβάλει σχετικές προτάσεις.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες
εδώ.
  • Τελευταία νέα!

    Δείξε το ενδιαφέρον σου για την μάχη ενάντια στην κλιματική αλλαγή: Φύτεψε ένα δέντρο! Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί τους νεαρούς Ευρωπαίους να λάβουν μέρος στην πρωτοβουλία «Φύτεψε ένα δέντρο» και να δράσουν ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

    Ανακάλυψε περισσότερα για την πρωτοβουλία «Φύτεψε ένα δέντρο» εδώ!

    Βρες περισσότερες πληροφορίες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής εδώ!
  • Τελευταία νέα!

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτρέπει τους νέους να συμμετέχουν ενεργά σε πρωτοβουλίες για την υγεία τους!

    Γιατί; Διότι οι συνήθειες διαμορφώνονται σε μεγάλο βαθμό στην παιδική ηλικία και την εφηβεία. Η υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών σε μικρή ηλικία μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση χρόνιων ασθενειών αργότερα στη ζωή μας. Η καλή υγεία είναι ουσιαστικός παράγοντας για επιτυχημένη και παραγωγική ζωή.

    Ανακαλύψτε περισσότερα πατώντας εδώ.